Είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης; Ελέγχετε ένα εργοστάσιο το οποίο χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα; Είστε υπεύθυνος συντήρησης;

Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, το πιθανότερο είναι οτι σπαταλάτε πολλή ενέργεια στο κύκλωμα αέρα της εγκατάστασής σας και όπως ξέρετε, η παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, είναι μια διαδικασία ακριβή.

Ξέρετε όμως ποιο είναι χειρότερο από το να παράγετε ακριβό αέρα;

ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟΝ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟ ΑΕΡΑ!

Βλέπετε, όταν παράγετε αέρα τον οποίο χρησιμοποιείτε για να δώσετε ενέργεια στα μηχανήματα ή τα εργαλεία της παραγωγής σας, είναι χρήσιμο & αποδοτικό γιατί έτσι προκύπτει κέρδος πουλώντας με τη σειρά σας τα προϊόντα σας κ.ο.κ.

Το πρόβλημα όμως δεν δημιουργείται από τον αέρα που χρησιμοποιείτε. Δημιουργείται από τον αέρα που ΠΕΤΑΤΕ.

Είναι κάτι σύνηθες και υπάρχουν πολλές μορφές άσκοπης σπατάλης πεπιεσμένου αέρα, καθώς τα συμπτώματα είναι εκ πρώτης όψης αθώα. Δείτε μερικά από αυτά που έχουμε κατά καιρούς συναντήσει οι ίδιοι:

 

  • Διαρροές αέρα ΠΑΝΤΟΥ και ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.
  • Λειτουργία των μηχανημάτων σε υψηλότερη πίεση από την απαιτούμενη.
  • Αεροσυμπιεστές που λειτουργούν χωρίς φορτίο άσκοπα για μέρες.
  • Δύο κομπρεσέρ τα οποία λειτουργούν ασυγχρόνιστα, σταματώντας & ξεκινώντας συνέχεια, ενώ το ένα θα μπορούσε να διαχειριστεί μόνο του τις απαιτήσεις.
  • Αεροσυμπιεστές ΠΟΛΥ μεγαλύτεροι από τις πραγματικές ανάγκες της εγκατάστασης.
  • Προβλήματα στις σωληνώσεις που εύκολα μπορούν να διορθωθούν και να μειώσουν τις πτώσεις πίεσης.

 

Η πηγή όμως όλων των παραπάνω προβλημάτων, όπως έχουμε πλέον συμπεράνει, προκύπτει από την αδιαφορία των αρμοδίων, καθώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτή η μικρή αθώα διαρροή αέρα στην πραγματικότητα μπορεί να κοστίζει από εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ ετησίως στην επιχείρηση.

Εκπαίδευση, εκπαίδευση, εκπαίδευση

Αυτό που μπορείτε σήμερα να κάνετε, είναι να δώσετε στους εργαζόμενους να καταλάβουν τη σημασία και το κόστος που προκύπτει από την άσκοπη σπατάλη του αέρα καθημερινά. Εάν γνωρίζουν ενδιαφέρονται, άρα διορθώνουν προβλήματα, άρα εξοικονομούν χρήματα στην επιχείρηση. Εκπαιδεύστε τους ταυτόχρονα σχετικά με τις τακτικές διαδικασίες συντήρησης του αεροστασίου, την ορθή λειτουργία του αεροσυμπιεστή (θερμοκρασία, ώρες πίεση) και τις απαιτήσεις του εξοπλισμού σας και θα δείτε από τον πρώτο κιόλας μήνα σημαντικές αλλαγές.

Δείτε επίσης: Υπερηχητικός ανιχνευτής διαρροών PLANTSCAN - Εντοπίστε γρήγορα, εύκολα και με ακρίβεια κάθε διαρροή στο κύκλωμα αέρα ή ψυκτικού αερίου