Τοπική αποθήκευση φαίνεται να είναι απενεργοποιημένη στο πρόγραμμα περιήγησης.
Για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας, βεβαιωθείτε πως θα ενεργοποιήσετε την τοπική αποθήκευση στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Ρυθμίσεις Cookie

Έμβολα Αέρος

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

50 είδη

Από το υψηλότερο στο χαμηλότερο
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

50 είδη

Από το υψηλότερο στο χαμηλότερο
ανά σελίδα

Αναμφίβολα, τα έμβολα αέρος αποτελούν έναν από τον σημαντικότερο εξοπλισμό στη βιομηχανία, από την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και την ολοκλήρωση της. Ως έμβολα αέρος ή πνευματικούς κυλίνδρους αποκαλούμε τα έμβολα όπου είναι κατασκευασμένα να μετατρέπουν την πνευματική ισχύ του πεπιεσμένου αέρα σε κίνηση και μάλιστα ευθύγραμμη.

Διακρίνονται σε έμβολα απλής ενέργειας, διπλής ενέργειας και ειδικών εφαρμογών.
Στα έμβολα απλής ενέργειας, ο αέρας που βρίσκεται υπό πίεση εφαρμόζεται μόνο προς τη μια πλευρά του εμβόλου, με αποτέλεσμα να παράγεται έργο μόνο προς τη μία διεύθυνση. Η επαναφορά του εμβόλου προς την αντίθετη - χωρίς έργο - διεύθυνση κατορθώνεται με ενσωματωμένο ελατήριο ή με εξωτερική δύναμη.

Στους κυλίνδρους διπλής ενέργειας, η δύναμη που ασκεί ο πεπιεσμένος αέρας δίνει κίνηση στον κύλινδρο και προς τις δύο διευθύνσεις κίνησης. Τα έμβολα αυτά χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις, όπου το έμβολο πρέπει να εκτελεί έργο όχι μόνο κατά την έκταση αλλά και κατά τη σύμπτυξη του βάκτρου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μικροέμβολα της σειράς "ΙΒ" κατά ISO 6432, και τα δημοφιλή έμβολα "IR" κατά ISO 6431.

Τα έμβολα ειδικών εφαρμογών περιλαμβάνουν τα έμβολα πολλαπλής στήριξης, τα έμβολα κοντής διαδρομής, διπλού άξονα μη περιστρεφόμενου για εγκαταστάσεις παραγωγής με εξειδικευμένες απαιτήσεις.


Για να ολοκληρώσουμε όμως την εγκατάσταση σωστά πρέπει να συνοδεύουμε τα έμβολα με τα βοηθητικά εξαρτήματα, όπως τις βάσεις στήριξης εμβόλων και τους μαγνητικούς διακόπτες ή αισθητήρες για τους κυλίνδρους.

Τα έμβολα αέρος βρίσκουν εφαρμογή ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε, όπως σε:
- αυτόματες πόρτες και μπαγαζιέρες λεωφορείων
- πρέσες βιβλιοδεσίας, ρούχων, καλουπιών, τεμαχίων
- αρμεκτήρια για την παγίδευση των ζώων
- συσκευαστικά μηχανήματα, εμφιαλώσεις
- δισκοπρίονα αλουμινίου ή σιδήρου
- μηχανήματα ξύλου (γωνιάστρες, σβούρες, τριβεία)
- τεμαχίστριες ξύλου
- συγκολλητικές περιθωρίων PVC
- μηχανήματα CNC, κέντρα κατεργασίας μετάλλου, φρέζες
- εκτυπωτικές μηχανές
- ραπτομηχανές


Χάρη στο τμήμα παραγωγής εμβόλων πεπιεσμένου αέρα του καταστήματός μας, υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής οποιουδήποτε εμβόλου ειδικών διαστάσεων σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε εφαρμογής.


Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα χρήσιμες αποτελούν οι υπηρεσίες του τμήματος service μας, όπου το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό μας αναλαμβάνει την επισκευή εμβόλων πεπιεσμένου αέρα, διαφόρων εταιριών σε μικρό χρονικό διάστημα.