Ρυθμίσεις Cookie

Παραγωγή & Επεξεργασία Αέρα

Εγγραφείτε στο RSS Feed
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Είδη 1-50 από 416

Από το υψηλότερο στο χαμηλότερο
ανά σελίδα
 1. Κοχλιοφόρος compact υψηλής πίεσης RSDK-PRO 15HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 2. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 45 KW - 60.5 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 3. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 2-37 KW - 49.5 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 4. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 1-30 KW - 40 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 5. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 22 KW - 30 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 6. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 18.5 KW - 25 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 7. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 15 KW - 20 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 8. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 11 KW - 15 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 9. Κοχλιοφόρος Inverter RSF-PRO 7.5 KW - 10 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 10. Κοχλιοφόρος RS-PRO 2-37 KW - 49.5 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 11. Κοχλιοφόρος RS-PRO 11 KW - 15 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
 12. Κοχλιοφόρος RS-PRO 7.5 KW - 10 HP RENNER
  Ζήτηση προσφοράς
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Είδη 1-50 από 416

Από το υψηλότερο στο χαμηλότερο
ανά σελίδα

Η εντυπωσιακή διάδοση των πνευματικών συστημάτων και των εφαρμογών πεπιεσμένου αέρα, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι διαθέσιμος οπουδήποτε και σε ανεξάντλητες ποσότητες, δεν παρουσιάζει κίνδυνο έκρηξης ή πυρκαγιάς και δεν μολύνει σε περίπτωση διαφυγής του από τις σωληνώσεις. Έτσι, η υλοποίηση εφαρμογών και αυτοματισμών, γίνεται ευκολότερη και οικονομικότερη σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας (όπως τα συστήματα λαδιού ή τα αμιγώς ηλεκτρολογικά κυκλώματα).

Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις στις οποίες ο αέρας είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημά μας, όπως για παράδειγμα εφαρμογές αυτόματου ελέγχου σε συστήματα ανεφοδιασμού καυσίμων, όπου ο κίνδυνος ανάφλεξης είναι μεγάλος.

Μια ολοκληρωμένη πνευματική εγκατάσταση, περιλαμβάνει την παραγωγή του αέρα από τον αεροσυμπιεστή (γνωστόν και ως κομφλέρ ή κομπρεσέρ - σύστημα πεπιεσμένου αέρα ), τον προπαρασκευαστή του (αφύγρανση, λίπανση και ρύθμιση πίεσης) και τέλος την διανομή του στα σημεία παροχής.

Ο αεροσυμπιεστής δέχεται ως είσοδο τον ατμοσφαιρικό αέρα και τον συμπιέζει μέχρι να φτάσει μια ορισμένη πίεση . Λόγω της συμπίεσης, η θερμοκρασία του αέρα ανεβαίνει και προκαλείται μερική υγροποίηση, δηλαδή υδρατμοί και υγρασία που είναι επιβλαβείς για το δίκτυο, τα εργαλεία και τον αυτοματισμό. Έτσι, εισάγουμε στην εγκατάσταση τον ξηραντή αέρος, ο οποίος ξηραίνει τον αέρα και απομακρύνει το νερό. Μπορούμε επίσης, να λιπάνουμε τον αέρα ώστε να μειώσουμε την θερμοκρασία από τριβές και να προστατέψουμε τα λειτουργικά στοιχεία και τέλος να ρυθμίσουμε την πίεση, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής (για παράδειγμα, η βαφή γίνεται σε πίεση από 2 έως 3 bar, ενώ εργαλεία όπως το αερόκλειδο και το καρφωτικό αέρος λειτουργούν με πίεση 6 bar). Μετά την προπαρασκευή, ο αέρας είναι έτοιμος για διανομή και κατανάλωση.

Οι εφαρμογές και η χρήση του αέρα, δεν περιορίζονται στον επαγγελματία αλλά προσφέρουν λύσεις και στον ερασιτέχνη. Από το απλό φύσημα για καθαρισμό, την πλήρωση αέρος στα ελαστικά αυτοκινήτων και ποδηλάτων ,το ξεβίδωμα μπουλονιών, βιδών και αμέτρητες άλλες περιπτώσεις καλύπτονται από την γκάμα εργαλείων αέρος που θα βρείτε παρακάτω.