"Η ασφάλεια του εργαζομένου πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα κάθε εταιρείας. Τα ανυψωτικά συστήματα Fipalift διευκολύνουν και καθιστούν ασφαλή τη διαδικασία ανύψωσης αντικειμένων."

 

Στη βιομηχανία υπάρχουν κλάδοι που διαχειρίζονται τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων, όπως π.χ. σακιά, χαρτοκιβώτια, προϊόντα ξυλείας, λαμαρίνες κ.α. Συνήθως, οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας απασχολούν έναν ή και δύο εργαζομένους, οι οποίοι καλούνται να φορτώνουν ή/και να ξεφορτώνουν παλέτες βαρέων φορτίων. Ο χρόνος της συγκεκριμένης εργασίας μπορεί να καλύπτει ολόκληρο το οκτάωρο, σε καθημερινή βάση. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές τις θέσεις, καταπονούνται αρκετά σωματικά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσής τους αλλά κυρίως την επιβάρυνση της υγείας τους. Τα ανυψωτικά συστήματα FipaLift (τα οποία λειτουργούν με τη χρήση βεντούζας), αποτελούν την ιδανική λύση στο πρόβλημα αυτό, εξασφαλίζοντας ευχέρεια και αποδοτικότερη εργασία.

 

Χειριστείτε βαριά αντικείμενα χωρίς κόπο και εργαστείτε με αποτελεσματικότητα

Ο Γερμανικός οίκος Fipa αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα της ανύψωσης αντικειμένων, παρέχοντας τα πρωτοποριακά συστήματα ανύψωσης FipaLift Pro & FipaLift Max (με χρήση βεντούζας), σε πολλές εκδόσεις και καλύπτοντας όλες τις εφαρμογές. Με τα συστήματα ανύψωσης της Fipa, μπορείτε πλέον να διαχειριστείτε εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια αντικείμενα όπως χαρτοκιβώτια, σακιά, λαμαρίνες & βαρέλια κ.λπ. μέχρι 160kg. Η εργασία γίνεται με αυτόν τον τρόπο, αποτελεσματικότερη και πιο ευχάριστη από ποτέ. Παρακάτω αναφέρονται τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Ευκολία στη χρήση
  • Ελάχιστη καταπόνηση εργαζομένου
  • Ασφάλεια εργαζομένου
  • Μέγιστο φορτίο 160kg
  • Λειτουργία 24/7
  • Ιδανικό για όλες τις επιφάνειες
  • Αύξηση της παραγωγικότητας

 

Απόλυτη ευελιξία στη μετακίνηση αντικειμένων

 

Το FipaLift απευθύνεται σε όλη τη βιομηχανία, για ασφαλή και εργονομική εργασία

Το FipaLift είναι ένα έξυπνο σύστημα ανύψωσης, το οποίο αφορά τις περισσότερες βιομηχανίες και δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Ο βασικός του εξοπλισμός αποτελείται από:

  • Αντλία κενού
  • Σωλήνα vacuum (μαζί με το φίλτρο)
  • Σωλήνα ανύψωσης
  • Μονάδα χειρισμού
  • Διάταξη βεντούζας

Καθώς μπαίνει σε λειτουργία η αντλία κενού, δημιουργείται αναρρόφηση στον σωλήνα ανύψωσης, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται και να ανυψώνει το αντικείμενο. Στο κάτω μέρος του σωλήνα βρίσκεται η μονάδα χειρισμού με τη βεντούζα, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με το αντικείμενο που πρόκειται να ανυψωθεί. Καθώς η βεντούζα έρχεται σε επαφή με το αντικείμενο, δημιουργείται διαφορά πίεσης στον σωλήνα ανύψωσης.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του FipaLift είναι πως διαθέτει όλες τις δικλείδες ασφαλείας, για αποφυγή πιθανών ατυχημάτων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που προκύψει διακοπή ρεύματος, εσωτερικά στη μονάδα χειρισμού υπάρχει μια βαλβίδα μονής ροής, η οποία διατηρεί το κενό, με σκοπό να συγκρατήσει το αντικείμενο, ώστε να μην αποκολληθεί ακαριαία και προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια στον χώρο εργασίας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας και λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στην επιλογή του μηχανήματος.

Ένα πολύ συνηθισμένο παράδειγμα συναντάται σε βιομηχανίες που παράγουν ζωοτροφές, τις οποίες συσκευάζουν σε χάρτινα σακιά. Στο τέλος της γραμμής παραγωγής βρίσκεται ο εργαζόμενος που μεταφέρει τα σακιά και τα τοποθετεί σε μια παλέτα. Στο σημείο όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το FipaLift, ο εργαζόμενος διαχειρίζεται τα σακιά με ευκολία και ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιάς του, χωρίς να εξαντλείται σωματικά και ως εκ τούτου, να μειώνεται η απόδοσή του. Ορισμένες ενδεικτικές εφαρμογές είναι η μεταφορά μελαμίνης στην τεμαχιστική μηχανή και η μεταφορά φύλλου λαμαρίνας στο μηχάνημα laser.

 

Το FipaLift εν δράσει!!

 

Εξέλιξη τεχνολογίας FipaLift σε συνδυασμό με την εμπειρία της Airblock

Η εταιρεία Fipa ιδρύθηκε το 1985 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία, παράγοντας καινοτόμα προϊόντα στα συστήματα κενού και συγκράτησης. Η Fipa, ως μια αποδοτική και αποτελεσματική εταιρεία στον χώρο του vacuum, έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική φήμη παγκοσμίως και επιλέγει να συνεργάζεται με εταιρείες που υιοθετούν κοινούς στόχους και όραμα.

Η Airblock, έχοντας  παρουσία πάνω από 30 έτη στον χώρο του vacuum και πάνω από 15 στα μηχανήματα ανύψωσης και συγκράτησης αντικειμένων με συστήματα αναρρόφησης, διαθέτει τόσο την εμπειρία όσο και την τεχνογνωσία για μια ολιστική προσέγγιση σε κάθε πρόβλημα.

Οι μηχανικοί της Airblock αναλαμβάνουν αρχικά κάθε μελέτη εξατομικευμένα, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και γνώμονα πάντα το συμφέρον της επιχείρησης, ώστε να είναι σε θέση να προτείνουν την καλύτερη δυνατή λύση. Στη συνέχεια, οι τεχνικοί της εταιρείας αναλαμβάνουν την εγκατάσταση με απόλυτο επαγγελματισμό και με σκοπό να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής. Το έργο της Airblock διαπνέει η πελατοκεντρική προσέγγιση, η οποία την οδηγεί να βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε συνεργάτη, ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του.