Τοπική αποθήκευση φαίνεται να είναι απενεργοποιημένη στο πρόγραμμα περιήγησης.
Για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας, βεβαιωθείτε πως θα ενεργοποιήσετε την τοπική αποθήκευση στο πρόγραμμα περιήγησης σας.
Πλήρης εγκατάσταση συστήματος πεπιεσμένου αέρα στην ILICON P.C.







Η Airblock ολοκλήρωσε με επιτυχία μια ακόμη εγκατάσταση ενός σύγχρονου και ενεργειακά αποδοτικού συστήματος πεπιεσμένου αέρα, αυτή τη φορά στις νέες εγκαταστάσεις της ILICON P.C. στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς (Σταυροχώρι). Η υλοποίηση ήρθε να καλύψει όχι μόνο τις άμεσες ανάγκες παραγωγής, αλλά και να εξασφαλίσει μελλοντική επεκτασιμότητα, πάντα με επίκεντρο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση.
Σε όλη τη διάρκεια του έργου, η Airblock απέδειξε στην πράξη τη βαθιά τεχνογνωσία της στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση προηγμένων λύσεων πεπιεσμένου αέρα.
Προκλήσεις
Αν και η αρχική απαίτηση της ILICON P.C. αφορούσε την τοποθέτηση δύο εμβολοφόρων αεροσυμπιεστών, η μελέτη των λειτουργικών και μελλοντικών αναγκών της επιχείρησης από την ομάδα της Airblock ανέδειξε την ανάγκη για μια διαφορετική επιλογή.
Παράλληλα, η κατασκευή του δικτύου πεπιεσμένου αέρα είχε υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, με σημεία που απαιτούσαν ειδικό σχεδιασμό για τη βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια της εγκατάστασης. Η ανάγκη για ταχύτητα και ακρίβεια, ώστε το έργο να ενταχθεί αρμονικά στο γενικότερο πλάνο κατασκευής του εργοστασίου, προσέθετε έναν ακόμα βαθμό δυσκολίας.
Λύση
Η ομάδα της Airblock πρότεινε και υλοποίησε μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση που περιλάμβανε:
-
Δίκτυο πεπιεσμένου αέρα -350m- με ιταλικούς σωλήνες αλουμινίου (Alusic)
-
Έναν κοχλιοφόρο αεροσυμπιεστή ANTEI JPM20 με inverter (Antei by Airblock)
-
Ένα κάθετο αεροφυλάκιο 900 λίτρων (Coinox)
-
Έναν ξηραντή αέρος RDP 140 (Omega Air)
-
Μία αυτόματη αφυδάτωση Kaptiv-MD-Multi G1/2" 230V (Jorc)
-
Δύο φίλτρα AAF 0186 1" 3.300 Lt/min, 3 & 0,1 micron (Omega Air)
-
Δύο αυτόματες αφυδατώσεις στρογγυλές με φλοτέρ AOK-20B 1/2" (Omega Air)
Η χρήση inverter στον αεροσυμπιεστή εξασφαλίζει μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η επιλογή ανθεκτικών και αξιόπιστων υλικών και η τεχνική προσέγγιση στην εγκατάσταση του δικτύου εγγυώνται την απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία του συστήματος.
Το έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εντός χρονοδιαγράμματος, αποδεικνύοντας την οργανωτικότητα και την εμπειρία της ομάδας της Airblock.
Αποτελέσματα
Το νέο σύστημα πεπιεσμένου αέρα καλύπτει πλήρως τις παραγωγικές ανάγκες της ILICON P.C. Η θετική εμπειρία του πελάτη επιβεβαιώνεται και από τα λόγια του Υπεύθυνου Παραγωγής της ILICON P.C., κ. Εμμανουήλ Μάντικα:
«Η συνεργασία μας με την Airblock ήταν εξαιρετική. Ανταποκρίθηκαν άμεσα προτείνοντάς μας τη βέλτιστη λύση. Καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, από τον σχεδιασμό μέχρι την εγκατάσταση, η υποστήριξη και η δουλειά τους ήταν άψογη».
Στην Airblock, κάθε έργο αποτελεί ευκαιρία για να προσφέρουμε όχι μόνο εξοπλισμό, αλλά λύσεις που διασφαλίζουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των πελατών μας, σήμερα και στο μέλλον.
