Με τη θερμοκρασία να φτάνει σε ...ιστορικά χαμηλά για τη χώρα μας, δεν είναι λίγα τα προβλήματα που δημιουργούνται σε έναν βιομηχανικό χώρο. Έτσι, σας παραθέτουμε τις σημαντικότερες ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τον αεροσυμπιεστή σας και να εξασφαλίσετε οτι θα παρέχει αέρα στο δίκτυό σας απροβλημάτιστα, αυτές τις ψυχρές ημέρες που διανύουμε:

 

1. Τακτική εξυδάτωση

Πρόκεται για μια ενέργεια που πρέπει ούτως ή άλλως να γίνεται συστηματικά, σαν μέρος την προγραμματισμένης συντήρησης του εξοπλισμού σας. Όταν όμως οι θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη εξυδάτωσης, καθώς τα συμπυκνώματα μπορεί να παγώσουν και να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

 

2. Θερμάνετε τον αεροσυμπιεστή

Τοποθετήστε ένα αερόθερμο χαμηλής ισχύος κοντά στον αεροσυμπιεστή, ώστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία πάνω από το κατώτατο όριο που απαιτείται για την λειτουργία των κομπρεσέρ και είναι οι +5ºC. Έτσι, θα εξασφαλίσετε αρκετές παραπάνω πιθανότητες να δουλέψει μετά από ένα "παγωμένο" Σαββατοκύριακο.

 

3. Ζεστάνετε τις σωληνώσεις

Φροντίστε εκτός από τον αεροσυμπιεστή, να θερμαίνετε σε διάφορα σημεία και τις γραμμές του δικτύου που τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους ή σε μέρη εντός του εργοστασίου όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Η υγρασία του πεπιεσμένου αέρα, είναι πιθανόν να δημιουργήσει πάγο στο εσωτερικό των σωληνώσεων και να δυσκολέψει το πέρασμα του αέρα.

 

4. Συντήρηση & λάδια

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μεριμνήσει για τη σωστή συντήρηση και την τακτική αλλαγή λαδιών του αεροσυμπιεστή σας, καθώς σε περίπτωση ψύχους, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη λειτουργία του μηχανήματος. Αυτό, γιατί πολλές φορές υπάρχει ποσότητα νερού μέσα στο κάρτερ λαδιού, αναμειγμένο με τα παλιά λάδια, με αποτέλεσμα αυτό να παγώνει και να μειώνει τη λίπανση στο εσωτερικό του κινητήρα. Σε περίπτωση όμως που αυτό συμβεί, το αερόθερμο ίσως βοηθήσει κι εδώ.

 

5. Σωστή ...ψύξη του αέρα

Ακούγεται παράδοξο, αλλά αν το σκεφτεί κανείς είναι πολύ λογικό. Η ψύξη του αέρα με ξηραντή ή μεταψύκτη, τον απαλλάσσει από την υγρασία και έτσι τον αφήνει καθαρό και στεγνό μέσα στο δίκτυο. Έτσι, μειώνεται σημαντικά η περίπτωση να μετατραπεί σε πάγο και να προκαλέσει βλάβες στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Προσοχή όμως: Οι ξηραντές, απαιτούν κι αυτοί με τη σειρά τους θερμοκρασία χώρου μεγαλύτερη από τους +5ºC για να λειτουργήσουν, οπότε μεριμνήστε για τη σωστή θέρμανση του χώρου πρώτα.

Εφόσον τα tips μας δεν σας βοήθησαν να λύσετε το πρόβλημά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τεχνικό μας τμήμα καθημερινα και να σας καθοδηγήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια.