Σε προηγούμενα άρθρα μας, αναφερθήκαμε εκτενώς στο κόστος παραγωγής πεπιεσμένου αέρα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι διαρροές που ακούμε καθημερινά περπατώντας στο χώρο παραγωγής, κάθε άλλο παρά αθώες είναι. Όπως είναι γνωστό, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα είναι πολλαπλάσιο του κόστους κτήσης & συντήρησης ενός αεροσυμπιεστή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα:

 

Παρόλ’ αυτά, είναι πολλά τα παραδείγματα επιχειρήσεων τις οποίες επισκεφθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο τακτικής συντήρησης των αεροσυμπιεστών ή του δικτύου και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν οι αναρίθμητες απώλειες αέρα σε μηχανήματα και συνδέσεις. Συνήθως, η αντίδραση του αρμόδιου ήταν το “αέρας είναι, άστο να φυσάει”, το οποίο με τη σειρά του σχολιάσαμε σε άλλο άρθρο, αποδεικνύοντας μέσω ενδεικτικού πίνακα το κόστος μιας μικρής διαρροής ετησίως, το οποίο μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά του σε έναν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος φουσκωμένο κατά… μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα:

Σήμερα όμως, διανύουμε το 2018 και η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σημαντικά, ώστε να μας προσφέρει εντυπωσιακές λύσεις στην ανίχνευση και κοστολόγηση των διαρροών που συμβαίνουν τόσο μαζικά στις περισσότερες επιχειρήσεις. Έτσι, η AIRBLOCK παρουσίασε φέτος τη νέα υπηρεσία “STOP THE HISS” ώστε να προσφέρει στους πελάτες της ένα πιστοποιημένο report του συστήματος πεπιεσμένου αέρα μια δεδομένη χρονική στιγμή, με τη βοήθεια του νέου, υπερσύγχρονου ανιχνευτή LD510 της CS INSTRUMENTS.

Η υπηρεσία, που πραγματοποιείται επί τόπου στο χώρο σας από εξειδικευμένο τεχνικό της AIRBLOCK περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  1. Εντοπισμό της πλειοψηφίας των διαρροών στο χώρο του πελάτη.
  2. Προσδιορισμό του μεγέθους της διαρροής, σε lt/min αλλά και σε m3 ετησίως.
  3. Κοστολόγηση κάθε μιας από τις καταγεγραμμένες απώλειες, ως € χαμένα ετησίως σε ηλεκτρική ενέργεια.
  4. Φωτογραφία του σημείου διαρροής και σύντομες οδηγίες για την αποκατάσταση της βλάβης.
  5. Συνολική ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης και πρόβλεψη οφέλους ετησίως σε € σε περίπτωση διόρθωσης.
  6. Επισήμανση των σημείων διαρροής με ετικέτα όπου αναφέρεται η ημερομηνία ελέγχου και όλα τα πιθανά κόστη που προκύπτουν.

 

 

Εάν θέλετε κι εσείς να απαλλαγείτε από τα περιττά έξοδα ετησίως των διαρροών, καλέστε μας και κλείστε ένα ραντεβού με τεχνικό της AIRBLOCK ώστε να δούμε από κοντά τα οφέλη που μπορεί να έχει η δική σας επιχείρηση ετησίως.