Καθώς οι απαιτήσεις της βιομηχανίας αυξήθηκαν και με δεδομένη την ανάγκη για εξοικονόμηση της πολύτιμης πλέον ηλεκτρικής ενέργειας, η AIRBLOCK στα τέλη του 2016 εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά τους κοχλιοφόρους αεροσυμπιεστές νέας γενιάς με ηλεκτροκινητήρα σταθερού μαγνήτη. Η νέα σειρά με την ονομασία "PM" αρχικά των λέξεων "Permanent Magnet", αποτελούν την πλέον ολοκληρωμένη λύση παραγωγής πεπιεσμένου αέρα, καθώς συνδυάζουν:

 

  • Χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειαςairblock-energy-saving
  • Υψηλή παροχή αέρα, όλο το 24ωρο
  • Προηγμένη τεχνολογία (LCD touch screen, inverter, κινητήρα σταθερού μαγνήτη)
  • Ποιοτική κατασκευή, δοκιμασμένη σε δύσκολες συνθήκες και αδιάκοπη λειτουργία
  • After sale service από την AIRBLOCK, που εξασφαλίζει μηδενικό downtime της παραγωγής σας και 24ωρη τεχνική υποστήριξη.

Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα για να γίνουν όλα πιο κατανοητά.

Εδώ και περισσότερα από 17 χρόνια, η AIRBLOCK αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Γερμανικής RENNER, (κατασκευάστριας εταιρίας κοχλιοφόρων αεροσυμπιεστών), έχοντας να επιδείξει 200 και πλέον εγκαταστάσεις διαφόρων μεγεθών και τύπων ανά την Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα, η AIRBLOCK επένδυσε παράλληλα στον σχεδιασμό ενός νέου, πιο σύγχρονου τύπου αεροσυμπιεστών, το οποίο κατασκευάστηκε και δόθηκε στην αγορά στα τέλη του 2016 και υπόσχεται να προσφέρει σημαντικά ωφέλη στην επιχειρήση που θα τα επιλέξει.

 

Το πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς PM Series, είναι η ενσωμάτωση ηλεκτροκινητήρα σταθερού μαγνήτη. Η αρχή λειτουργίας αυτών των μοτέρ, βασίζεται στην ύπαρξη ζευγών μαγνητών αντί των παραδοσιακών τυλιγμάτων χαλκού στο εσωτερικό του ηλεκτροκινητήρα, γεγονός που αυξάνει αυτόματα τη ροπή στρέψης στον άξονα κατά 20-25%. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής κοχλία μεγαλύτερης ισχύος από την συνηθισμένη, με αποτέλεσμα την αύξηση της F.A.D. (Free Air Delivery, μονάδα μέτρησης τα Nl/min) χωρίς όμως να αυξάνεται η καταναλούμενη ηλεκτρική ενέργεια - άρα εξοικονομούνται χρήματα από το ρεύμα.

 

 

inverter

Ένα δεύτερο και εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που συναντάμε στη σειρά "PM", είναι το inverter (ή αλλιώς Frequency Control). Όπως λέει και η φράση, γίνεται ψηφιακά έλεγχος των στροφών του ηλεκτροκινητήρα ανάλογα με την τρέχουσα ανάγκη σε αέρα από τα μηχανήματα που είναι εκείνη τη στιγμή σε λειτουργία. Έτσι, επιτυγχάνονται δύο πράγματα: 1) δεν σημειώνονται "κορυφές" (peak) στην κατανάλωση ρεύματος κατά την εκκίνηση του ηλεκτροκινητήρα και 2), ο κοχλίας και το μοτέρ εργάζονται αρμονικά, χωρίς απότομες εκκινήσεις και άρα με πολύ μικρότερες φθορές στην πάροδο του χρόνου.

 

Η συγκεκριμένη σειρά κοχλιοφόρων αεροσυμπιεστών έρχεται με ενσωματωμένη οθόνη αφής LCD, για γρήγορο χειρισμό αλλά και γραφική απεικόνιση του συστήματος σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, η μετάδοση κίνησης από το μοτέρ στον κοχλία γίνεται με απευθείας σύμπλεξη και όχι με ιμάντα, γλιτώνοντας έτσι το κόστος συντήρησης και αντικατάστασης των τροχαλιών και των ιμαντών που μετά από φυσιολογική χρήση είναι συνηθισμένο.

koxlioforos-airblock-c15pm

Εάν πιστεύετε οτι η επιχείρησή σας μπορεί να μειώσει το κόστος ενέργειας που καταναλώνει για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τον εξοπλισμό σας με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, καλέστε μας στο 2310 722 555 ή στείλτε μας e-mail στο [email protected] και κλείστε ένα ραντεβού στο χώρο σας με τους τεχνικούς μας ώστε να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να σας προτείνουμε τη λύση που θα σας... ανεβάσει επίπεδο!