Η διείσδυση του πεπιεσμένου αέρα σε κάθε εργοστάσιο, βιομηχανία και βιοτεχνία είναι μεγάλη, καθώς αποτελεί τη δεύτερη σε σημασία και βαθμό αναγκαιότητας πηγή ενέργειας μετά το ηλεκτρικό ρεύμα. Μερικοί από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι και οι παρακάτω:

  • Είναι εύκολος και ταχύς στη μεταφορά
  • Αποθηκεύεται με ασφάλεια
  • Είναι καθαρός και στεγνός
  • Απαιτεί απλό εξοπλισμό
  • Ελέγχεται αποτελεσματικά

 

Είναι όμως μια πολύ, πολύ ακριβή μορφή ενέργειας...

 

Όπως δείχνει και το παρακάτω γράφημα, το κύριο κόστος παραγωγής πεπιεσμένου αέρα σε βάθος 10ετίας είναι η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ο αεροσυμπιεστής (και όχι η αρχική του αγορά ή συντήρηση) γεγονός που οδηγεί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σε αναζήτηση λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο σύστημα πεπιεσμένου αέρα.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα, που πρέπει κάθε επιχείρηση να ακολουθήσει ώστε να μειώσει τα ενεργειακά κόστη του αέρα έως και 30% σε πολλές περιπτώσεις.

 

Ποια είναι τα "κρίσιμα σημεία" για εξοικονόμηση ενέργειας

Κατά σειρά, για την ενεργειακή εξοικονόμηση εστιάζουμε στα παρακάτω:

  1. Εντοπισμός & επιδιόρθωση διαρροών.
  2. Χρήση ελέγχου στροφών με "Inverter" στον αεροσυμπιεστή.
  3. Συνολικός επανασχεδιασμός του αεροστασίου.
  4. Ανάκτηση χαμένης θερμότητας (heat recovery) από τον αεροσυμπιεστή.
  5. Επιμελής, τακτική συντήρηση συστήματος.

 

Πως όμως μπορεί η #AIRBLOCK να με βοηθήσει?

 

Υπηρεσία ανίχνευσης & κοστολόγησης διαρροών "STOP THE HISS"

Ο τεχνικός μας επισκέπτεται το χώρο σας, εντοπίζει μία προς μία τις διαρροές που υπάρχουν στο δίκτυο πεπιεσμένου αέρα με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου ανιχνευτή διαρροών της CS INSTRUMENTS και φεύγοντας σας δίνει ένα πλήρες & πιστοποιημένο κατά ISO report, στο οποίο μπορείτε να δείτε πόσα lt/min & πόσα € χάνονται κάθε χρόνο άσκοπα σε διαρροές. Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία, περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Εντοπισμό και φωτογράφιση του σημείου διαρροής.
  • Επισήμανση των διαρροών με ετικέτα (leak tag) όπου αναφέρεται η ημερομηνία ελέγχου και τα κόστη που προκύπτουν.
  • Προσδιορισμός μεγέθους σε lt/min και κοστολόγηση σε € / ετησίως
  • Οδηγίες για αποκατάσταση των διαρροών και πρόβλεψη για το όφελος που θα προκύψει

 

Ειδικές μετρήσεις, διάγνωση & βελτίωση

Η υπηρεσία αυτή της #AIRBLOCK, προσφέρει στον επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο μηχανικό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος πεπιεσμένου αέρα για διάστημα 3-5 ημερών. Έτσι, μπορεί με ασφάλεια και δεδομένα να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες βελτίωσης του συστήματος πεπιεσμένου αέρα στην επιχείρηση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας & τη βελτίωση της αποδοτικότητας. Μπορεί να τον κατευθύνει σε αποφάσεις όπως την αύξηση της διατομής στις σωληνώσεις, την ενσωμάτωση inverter στον αεροσυμπιεστή, την αντικατάσταση του ξηραντή λόγω ύπαρξης υγρασίας στον αέρα. Παράλληλα μειώνει τα ενεργειακά του κόστη, μπορεί να βελτιώσει το προϊόν που παράγει και δύναται να προλάβει βλάβες και απρόοπτες φθορές εν τη γενέσει τους.

 

Τακτική, επιμελής & ποιοτική συντήρηση!

Η εξοικονόμηση ξεκινάει συχνά από τα πολύ απλά: σε ένα σύστημα πεπιεσμένου αέρα, η προληπτική και συνεπής συντήρηση είναι σύμμαχος στην καλή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, την ελαχιστοποίηση βλαβών & downtime και κατά συνέπεια στη μείωση εξόδων. Εμπιστευθείτε την #AIRBLOCK για την προληπτική συντήρηση του αεροσυμπιεστή σας, ανεξαρτήτως μάρκας και προλάβετε πριν το κόστος ανέβει, τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά για την επιχείρηση σας. Οι τεχνικοί της εταιρείας μας, με ειδικά διαμορφωμένα κινητά συνεργεία, χρόνια εξειδίκευση στον τομέα των αεροσυμπιεστών και με συνεχή εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της RENNER στη Γερμανία, είναι πάντα πρόθυμοι να λύσουν κάθε πρόβλημα που αφορά τον αεροσυμπιεστή και το δίκτυο διανομής του πεπιεσμένου αέρα στην επιχείρησή σας.

 

Κοντά σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε

Εκατοντάδες επιχειρήσεις μας έχουν εμπιστευτεί για την βελτίωση και την αύξηση της κερδοφορίας τους στο σύστημα του πεπιεσμένου αέρα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε την μείωση των εξόδων που αποζητάτε και την αποδοτικότητα που στοχεύετε.