"Εδώ και 40 χρόνια, η AIRBLOCK αποτελεί τον πιστό συνεργάτη του κορυφαίου Ιταλικού κατασκευαστικού ομίλου METAL WORK" Η METAL WORK Pneumatics Πρόκειται για μια εταιρία που εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας πάνω στον αυτοματισμό πεπιεσμένου αέρα. Η έδρα βρίσκεται στο Concesio, κοντά στην Brescia και μέσω ενός δικτύου 42 θυγατρικών και δεκάδων ακόμα επίσημων αντιπροσώπων (μεταξύ αυτών και η AIRBLOCK) ανά τον κόσμο, διαθέτει τα προϊόντα της που απευθύνονται στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία και τις κατασκευές. Ηλεκτρικοί κύλινδροι: Που χρησιμεύουν; Παρόλο που οι πνευματικοί κύλινδροι είναι οικονομική, απλή και σταθερή λύση για εφαρμογές τοποθέτησης, προσδιορισμού θέσης & μετακίνησης, υπάρχει η ανάγκη σε κάποιες περιπτώσεις για την μεταβολή της δύναμης, της ταχύτητας & της επιτάχυνσης κατά την έκταση ή σύμπτυξη του εμβόλου. Το κενό αυτό ήρθαν να καλύψουν οι ηλεκτρικοί κύλινδροι της METAL WORK, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι κατά το πρότυπο ISO 15552, που προσφέρει αντιστοιχία και συμβατότητα με τους πνευματικούς κυλίνδρους. Η κίνηση προέρχεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα που μπορεί να είναι είτε βηματικός (stepper) είτε άνευ ψυκτρών (brushless). Δίνεται επίσης η δυνατότητα για προσθήκη διαφορετικού τύπου ηλεκτροκινητήρα, κατόπιν παραγγελίας. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ
  • Ηλεκτρικοί κύλνδροι σειράς "ELEKTRO" κατά ISO 15552

Διατείθενται σε διαμέτρους Φ32, Φ50 και Φ63, με μέγιστο μήκος διαδρομής έως 1500mm. Η δύναμη ώσης μπορεί να φτάσει τα 6500Ν και η ταχύτητα μπορεί να μεταβληθεί από 0 έως 1000mm/s. Το πιστόνι διαθέτει οδηγό βαθμονομημένο κατάλληλα ώστε να εξαλειφθούν εντελώς πιθανοί "τζόγοι" και να μειωθούν οι δονήσεις που προκαλούνται από την κίνηση του κοχλία που δίνει κίνηση στον άξονα. Δίνεται η δυνατότητα προσθήκης συστήματος που δεν επιτρέπει την περιστροφή του άξονα, ενώ το πιστόνι έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν αισθητήρες θέσεις στις ράγες που υπάρχουν κατά μήκος του κυλίνδρου. Το μεγάλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών κυλίνδρων της METAL WORK, είναι οτι προσφέρουν πλήρη συμβατότητα με τα αξεσουάρ και παρελκόμενα των πνευματικών κυλίνδρων, τα οποία είναι πάντα διαθέσιμα και σε πολλές διαφορετικές μάρκες και ποιότητες. Διατείθεται έκδοση όπου η κίνηση μεταδίδεται μέσω τροχαλίας και γραναζιών με σχέση 1:1. Τέλος, κάθε κύλινδρος συνοδεύεται από τους αντίστοιχους drivers & πρόγραμμα οδήγησης από ηλεκτρονικό υπολογιστή

  • Ηλεκτρικοί κύλνδροι σειράς "ELEKTRO" κατά ISO 15552 Βαρέως Τύπου

Διατείθενται σε διαμέτρους Φ80 και Φ100 με δυνάμεις έως 12000Ν και έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους ηλεκτροκυλίνδρους μικρότερων διαστάσεων, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος.

  • Ηλεκτρικοί κύλινδροι σειράς "ELEKTRO-Round DC"

Οι συγκεκριμένοι ηλεκτρικοί κύλινδροι κατασκευάζονται αποκλειστικά με κύλινδρο Φ32, οδηγούνται από κινητήρες συνεχούς τάσης 12 ή 24V DC, η διαδρομή τους μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο και η μέγιστη δύναμή τους τα 500Ν. Η ταχύτητα είναι ορισμένη εξ' αρχής κι έτσι το έμβολο έρχεται με επιλογή 10mm/s έως 100mm/s. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι οτι η εντολή οδηγείται με έναν μη-αναστρέψιμο κοχλία, γεγονός που εξασφαλίζει οτι το σύστημα μπορεί να συγκρατήσει βάρος, ακόμα και όταν είναι σβηστό.

  • Ηλεκτρικοί κύλινδροι οδηγούμενοι από κοχλία με ανα-κυκλοφορία μπίλιας

Διαθέσιμοι σε ένα μέγεθος σήμερα με μέγιστη δύναμη τα 1500Ν και μέγιστη διαδρομή έως 1200 mm, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η ανάπτυξη και των υπολοίπων μεγεθών (μεγαλύτεροι). Μπορούν να συνεργαστούν άριστα με άλλα προϊόντα της Metal Work από την οικογένεια "V-LOCK", όπως πνευματικά έμβολα, περιστροφικά έμβολα ή αρπάγες, χωρίς τη χρήση μετατροπέων.

  • Ηλεκτρικοί κύλινδροι οδηγούμενοι από γρανάζι

Διατείθενται σε δύο μεγέθη, με διαδρομή έως 2400mm και ταχύτητα έως 4m/s και επιτάχυνση έως 20m/ s2.  Και εδώ υπάρχει η συνεργασία με την οικογένεια "V-LOCK" της Metal Work. Κύρια χρήση αυτών των κυλίνδρων είναι ο συνδυασμός τους για κατασκευές 3-αξόνων (Χ-Υ-Ζ)

  • Σύστημα οδήγησης & προγραμματισμού κινήσεων

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να ελέγξει όλους τους τύπους κίνησεων, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, είτε για βηματικό είτε για "άνευ-ψυκτρών" κινητήρα. Είναι σχεδιασμένη για να διευκολύνει τον προγραμματισμό του κύκλου εργασιών, ακόμα και για χρήστη με μικρή εμπειρία και να παρέχει πλήρη έλεγχο των ηλεκτρικών εμβόλων ακόμα και χωρίς τη χρήση PLC. Χάρη σ'αυτό το σύστημα, είναι πολύ εύκολη η διαδικασία αντικατάστασης -εφόσον χρειαστεί-πνευματικών εμβόλων με αντίστοιχα ηλεκτρικά.