Αέρας: Βρίσκεται παντού γύρω μας και εξασφαλίζει την ζωή, καθώς καθημερινά τον αναπνέουμε! Πέρα από αυτό όμως, έχει και χρηστικές εφαρμογές που πολλοί ούτε φαντάζονταν.

Η δυνατότητα να συμπιέσεις αέρα, να τον αποθηκεύσεις και να τροφοδοτήσεις μ αυτόν εργαλεία & μηχανήματα, έχει κάνει τους αεροσυμπιεστές απαραίτητους σχεδόν για όλους, από τις μεγάλες βιομηχανίες & βιοτεχνίες, στα συνεργεία, οδοντιάτρους ή ακόμα και στους ιδιώτες! Η αγορά ενός αεροσυμπιεστή είναι προσιτή και σήμερα σας παρουσιάζουμε τους κυριότερους λόγους για να προχωρήσετε σε αυτήν.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Ο πεπιεσμένος αέρας μπορεί να τροφοδοτήσει με κινητήριο ενέργεια κάθε είδους εργαλείο, από αερόκλειδα & αεροκαστάνιες, μέχρι αεροτροχούς, καρφωτικά και αεροτριβεία. Αξιοποιώντας τον, καταναλώνετε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια - εξοικονομώντας € δηλαδή - ενώ ταυτόχρονα εργάζεστε με ελαφρύτερα, ισχυρότερα και πολύ πιο αξιόπιστα  εργαλεία σε σχέση με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά.

Ενδεικτικά εργαλεία: Αερόκλειδα, αεροτροχοί, αεροτριβεία, καρφωτικά, αεροδράπανα & αεροκατσάβιδα.

ΒΑΦΗ

Το βάψιμο αποτελεί τη συνηθέστερη χρήση ενός οικιακού αεροσυμπιεστή. Τα πιστόλια βαφής με αέρα, απλώνουν το χρώμα ομοιόμορφα & εύκολα. Έτσι, γλιτώνετε από τα σημάδια που αφήνουν πινέλα και βούρτσες στους τοίχους και βάφετε σαν επαγγελματίας. Tip: Πάντα να εξασκείστε πετώντας πρώτα σε μια πρόχειρη επιφάνεια. Επίσης, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα μάσκα και γυαλιά για την προστασία από τις αναθυμιάσεις της μπογιάς και ίχνη χρώματος που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τα μάτια σας.

Ενδεικτικά εργαλεία: Πιστόλι βαφής απλό, πιστόλι βαφής pro, αερογράφος μοντελισμού

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΩΝ

Φτιάξτε ένα μείγμα από διαλυμμένα κουκούτσια, καλαμποκάλευρο και τσόφλια αβγού και χρησιμοποιήστε τον πεπιεσμένο αέρα για το ψεκάσετε πάνω στα αγριόχορτα που σας ενοχλούν. Θα εκπλαγείτε από το πως το μείγμα θα καταστρέψει τα αγριόχορτα και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση τους.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το γκαράζ είναι το καλύτερο σημείο για να αποθηκεύσετε τον αεροσυμπιεστή σας. Θα έχετε άμεση πρόσβαση σε μικροεργασίες και επισκευές στο αυτοκίνητο σας όπως το φούσκωμα των ελαστικών, ο εσωτερικός καθαρισμός ή οι μικροεπισκευές στο χρώμα με τη βοήθεια αερογράφου.

Ενδεικτικά εργαλεία: αερομετρητής ελαστικών, πιστόλι φυσήματος

ΠΛΥΣΙΜΟ

Με την βοήθεια πιστολιού πλυσίματος με αέρα, μπορείτε να απομακρύνετε δύσκολες βρωμιές από επιφάνειες όπως ντουβάρια, πατώματα αυλής ή ακόμα και από το αυτοκίνητο. Απλά συνδέστε αέρα και νερό στο πιστόλι και ξεκινήστε.

Ενδεικτικά εργαλεία: πιστόλι πλυσίματος

Οι αεροσυμπιεστές είναι χρήσιμοι ακόμα και σ το σπίτι, παρόλο που στο μυαλό των περισσότερων αποτελούν εργαλείο αποκλειστικά επαγγελματικής χρήσης. Βρείτε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες (για οικιακή χρήση προτείνονται κυριώς οι WORK 24/2 & WORK 50/2 της AIRBLOCK) και με το κατάλληλο σετ από παρελκόμενα, πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα, εύκολα & γρήγορα και... αφήστε τους άλλους να παιδεύονται!